AVVS
Lid worden?

KNSA bericht over lockdown

14-10-2020 | Algemeen

KNSA bericht over lockdown

 

Gevolgen gedeeltelijke lockdown voor de schietsport

woensdag 14 oktober 2020

Het kabinet heeft op 13 oktober jongstleden tijdens een persconferentie een gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Als gevolg van deze gedeeltelijke lockdown komen er ook nieuwe maatregelen voor de sport en dus ook de schietsport in Nederland. Alle maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00 uur.

De maatregelen voor de schietsport in Nederland zijn als volgt:

Individueel sporten – en dus ook schietsportbeoefening – is nog toegestaan, maar moet wel weer met inachtneming van een afstand van 1,5 meter tot elkaar, en met maximaal 30 personen in één ruimte.

Het organiseren van wedstrijden en kampioenschappen is niet meer toegestaan, en er mogen ook geen toeschouwers of supporters meer bij de sportbeoefening aanwezig zijn. De KNSA zal dus de organisatie van alle KNSA-wedstrijden en KNSA-kampioenschappen per direct annuleren tot nader order. Het beoefenen van een interne competitie in verenigingsverband (zeg maar: een soort laddercompetitie) is geen bezwaar.

De sportkantines moeten dicht blijven en ook de kleedkamers en douches moeten sluiten.

Naar verwachting zullen alle maatregelen minimaal vier (4) weken gaan duren. Over ongeveer twee weken zal de balans worden opgemaakt en zal worden bezien of er nadere verscherpingen moeten komen.

In de loop van deze week zal de KNSA de van toepassing zijnde protocollen, op basis van de gewijzigde maatregelen, aanpassen.

 

Link naar nieuwsbericht: Bericht KNSA over lockdown

Meer nieuws