AVVS
Lid worden?

E-screener verder in de problemen

10-03-2021

E-screener verder in de problemen

Op de website van de Nederlandse Organisatie van Jacht en Grondbeheer (NOJG) lezen we:

De rechtbank in Breda heeft in een zaak van een lid van de NOJG, bijgestaan door Maurice Stassen, geoordeeld dat niet op voorhand vast staat dat de screener een voldoende geschikt, objectief instrument is. Een weigeringsbesluit dat enkel op de uitkomst van een test met de screener is gebaseerd kan dan ook niet in stand blijven. Het bijzondere is dat dit de eerste zaak is waarin de aanvrager heeft geweigerd een dure contra-expertise te laten maken om de uitslag van de screener te betwisten. Immers, als de screener niet deugt, waarom zou je dan verplicht moeten zijn om een dergelijke dure test te laten doen?

De Minister (die van die Corona bruiloft) dacht dat hij door het mogelijk maken van een contra-onderzoek de e-screener overeind kon houden.  De rechter veegt dat van tafel. Kortom: een volgend succes tegen het gedrocht dat de e-screener heet!

Een minister die ondanks alle weerstand vasthoudt aan een fout besluit, ongewijfeld ingefluisterd door onduidelijke adviesclubjes uit de sfeer van MinJus en Korpschefs, doet jullie dat niet denken aan het schandaal rond de toeslagenaffaire, of de aardbevingsschade, of....

Lees meer op de site van de NOJG

Meer nieuws