AVVS
Lid worden?

Bij en afschrijven duurt wel erg lang...

04-01-2021 | Algemeen

Bij en afschrijven duurt wel erg lang...

Vroeger.... en nog niet zo heel lang geleden, belde je met Bijzondere Wetten, kreeg je een agent aan de lijn en maakte je op korte termijn een afspraak om het papierwerk in orde te maken. Langer dan een paar weken duurde het nooit. Nu is al het werk uitbesteed aan administratieve krachten en zou je denken dat het dus sneller gaat. Maar nee, het duurt allemaal veel en veel langer. Een lid van ons stuurde op 12 november 2020 alle benodigde papieren per email en  kreeg een maand later bevestiging dat er telefonisch een afhaalafspraak gemaakt kon worden. Het resultaat was, terwijl het alleen maar over het ophalen van papier gaat, dat pas eind januari kan.  Dus 2,5 maand voor een papieren wijziging. Nu speelt Covid19 natuurlijk ook een rol, dus dat helpt niet mee. Maar dit zou toch beter moeten kunnen. Waar de fout ligt zou ik niet weten, de medewerkers zijn vriendelijk en doen ongetwijfeld hun best. Wat misschien een rol speelt is de gebrekkige administratie en de onnodige controledrang. Gebrekkige administratie daar kan elke schutter wel over meepraten, zo moesten een aantal van onze clubleden 3x in een maand een gekkenbriefje invullen, één voor de jachtakte, één voor het verlof en één voor het verenigingsverlof. Zelfs in een eenvoudige ledenadministratie kun je toch wel een vinkje aanzetten "gekkenbriefje 2020 ingeleverd".  En hoe vaak hebben we tijdens een kluiscontrole niet meegemaakt dat de Verona-gegevens niet overeenkwamen met wat er op verlof of akte staat?

En kluiscontrole, daar heb je wat.  Extra controle in het leven geroepen na Alphen a/d Rijn. Sindsdien wordt gecontroleerd of de nummers op de wapens die door de politie zelf op het verlof gezet zijn nog steeds dezelfde nummers zijn. Extra veiligheid levert het niet op maar het kost wel enorm veel uren. Tja, vroeger.... toen we de agenten van Bijzondere Wetten nog bij naam kenden en alle contacten nog persoonlijk waren... was het toen onveiliger? Afijn, allemaal gedachten die opborrelden naar aanleiding van het onderstaande bericht op de KNSA website.

 

Lockdown zorgt weer voor sluiting Korpscheftaken

donderdag 17 december 2020

De Nationale Politie heeft de KNSA op 17 december laten weten dat in verband met de lockdown in Nederland, helaas de politie afdelingen Korpscheftaken geen aanvragen voor verlenging van wapenverloven of nieuwe aanvragen voor wapenverloven in behandeling zal nemen. Dat geldt tevens voor het bij- en afschrijven van vuurwapens. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 19 januari 2021.

Voor verlofhouders die in deze periode hun wapenverlof moeten verlengen, verzoekt de Nationale Politie de Minister om de eerder ingezette procedure van tijdelijke verlengingsbesluiten die per post worden toegezonden, voort te zetten.

Meer nieuws